ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ

“Γιατί πρέπει να διδάσκονται τα παιδιά μουσική.” by Maestro Mikhail Kazinik

“Η εμπειρία λέει, ότι από 100.000 παιδιά που διδάσκονται μουσική, μόνο ένα γίνεται πραγματικός μουσικός και από 1.000.000 παιδιά μόνο ένα γίνεται μουσικός επιπέδου Heifetz ή Gorvits.

Αυτό σημαίνει ότι τα άλλα παιδιά δεν πρέπει να διδάσκονται μουσική; Όχι, βέβαια! Aκριβώς το αντίθετο!

Η Μουσική εκπαίδευση ΔΕΝ είναι η εκπαίδευση ενός μουσικού. Η Μουσική εκπαίδευση είναι η εκπαίδευση του ανθρώπου (“Homos musicus”, άνθρωπος της μουσικής, άνθρωπος της αρμονίας.”)

Η Μουσική είναι η τροφή του ανθρώπινου εγκεφάλου. Η μουσική συμπεριλαμβάνει όλους τους τύπους σκέψης, ύπαρξης, αθανασίας, αρμονίας.

Όλες οι μουσικές μορφές διδάσκουν στο παιδί να αντιλαμβάνεται όχι μόνο τη μουσική, αλλά τις λέξεις, την ποίηση ,την τέχνη, ενώ διαμορφώνουν τη δημιουργική του ικανότητα.

Η μουσική είναι η γλώσσα της επιστήμης, του πολιτισμού, της λογικής και της ρητορικής.

Ενα παιδί που αρχίζει να μελετά τη μουσική λαμβάνει μια τεράστια εγκεφαλική τροφή και φυσικά αυτό το παιδί μπορεί να είναι πολύ πιο ικανό σε οποιοδήποτε πεδίο της επιστήμης και της τέχνης από ένα άλλο χωρίς μουσική παιδεία.

Η μουσική δίνει μια απίστευτα συναισθηματική αίσθηση. Η μουσική δημιουργεί μια διαφορετική αρχή της σκέψης, διαμορφώνοντας όχι μόνο τη συνείδηση, αλλά διαμορφώνει τον κόσμο, στον οποίο μπορεί πάντα να ξεφύγει κάνεις από το καθημερινό, το ανεπαρκές.

Κάθε άτομο συχνά υποφέρει τρελά από το γεγονός ότι φαντάζεται τον εαυτό του σε έναν άλλο κόσμο, σε ένα διαφορετικό περιβάλλον, σε άλλο σπίτι, σε άλλους κήπους και αυτό που φαίνεται απρόσιτο, στην πραγματικότητα είναι προσιτό!

Είναι ακριβώς η φυγή στη μουσική που δίνει την ευκαιρία να είσαι μέσα σε αυτήν τη φόρμα, μέσα σε αυτό το σύστημα και να σχηματίζεις μια ειδική συνείδηση ​​από την παιδική ηλικία.

Η μουσική εκπαίδευση έχει μια τεράστια επίπτωση σε όλες τις εσωτερικές αισθήσεις, μια αίσθηση αρμονίας και ισορροπίας, μια αίσθηση τελειότητας.

Όλοι οι νόμοι της μουσικής έχουν χτιστεί σύμφωνα με τις αρχές του σύμπαντος.”