ΜΟΥΣΙΚΗ & ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Από δύο έως πέντε ετών, η εκμάθηση της μουσικής γίνεται με την ενεργό συνεργασία όλων των δακτύλων και των δύο χεριών πάνω στα πλήκτρα. Αυτή η διαδικασία παράγει ένα τεράστιο ποσό νευρωνικών συνδέσεων και στα δύο εγκεφαλικά ημισφαίρια και δημιουργεί ταχύτερη επικοινωνία μεταξύ των δύο ημισφαιρίων. Αυτό είναι άκρως απαραίτητο για την ανάπτυξη ενός υγιούς, έξυπνου και ισορροπημένου παιδιού. Ένα ισορροπημένο παιδί είναι αυτό που ξέρει πώς να λάβει πληροφορίες και με τις δύο πλευρές του εγκεφάλου του ταυτόχρονα.

Από την ηλικία των δύο, κάθε παιδί πρέπει να αρχίσει, να μάθει να παίζει με τα δύο χέρια. Το μεσολόβιο, που συνδέει τα εγκεφαλικά ημισφαίρια, αναπτύσσεται ραγδαία με τη βοήθεια του πιάνου. Η ταυτόχρονη λειτουργία χεριών και δακτύλων προκαλεί τους νευρώνες για να συνδεθούν με μεγαλύτερο αριθμό «οδών», έτσι ώστε το μεσολόβιο μετατρέπεται σε ένα ισχυρό αγωγό, που θυμίζει λεωφόρο πολλαπλών λωρίδων. Αυτοί οι «λεωφόροι» θα βοηθήσουν το παιδί να αποφύγει την «κυκλοφοριακή συμφόρηση», όχι μόνο στη μάθηση, αλλά και σε κρίσιμες καταστάσεις στη ζωή του.

Η ανάπτυξη της μεσολοβίου» είναι ένας πραγματικός θησαυρός για το παιδί. Δεν υπάρχει καλύτερο δώρο, που θα μπορούσατε να δώσετε στο παιδί σε όλη του τη ζωή. Συνδυάζοντας τα δύο ημισφαίρια, υπεύθυνα για την αφηρημένη και λογική σκέψη (αριστερό) το συναίσθημα, το χώρο, το χρόνο και τη διαίσθηση (δεξί), θα συμβάλει στην ανάπτυξη ενός συγκεκριμένου νου, που θα είναι δημιουργικός και θα σκέφτεται πολύπλευρα και διεξοδικά λύνοντας όλα τα προβλήματα που θα έρχονται στο δρόμο του στο μέλλον.

Advertisements