Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Το να δώσεις στα παιδιά το δώρο της μουσικής, να νιώσουν επιτυχημένα και με αυτοπεποίθηση, να πιστέψουν ότι μπορούν να αγγίξουν τ’ άστρα, είναι η μεγαλύτερη επένδυση για το μέλλον του τόπου μας.

Όταν τα παιδιά βιώσουν την επιτυχία και την αυτοπεποίθηση και αναπτύξουν αυτοπειθαρχία, τότε δεν εγκαταλείπουν, ό,τι στόχο και να βάλουν στη ζωή τους λέει η Ρομπέρτα Γκουασπάρι ιδρύτρια του προγράμματος Opus 118.

Η Ρομπέρτα Γκουασπάρι είναι μια δασκάλα μουσικής που ξεκίνησε το πρόγραμμα εκμάθησης οργάνων σε παιδάκια από τα δημόσια σχολεία του Χάρλεμ, που δεν θα σπούδαζαν ποτέ τους όργανο για οικονομικούς φυλετικούς και πολιτισμικούς λόγους. Μετά από τόσα χρόνια χιλιάδες παιδιά ευεργετήθηκαν από αυτή την προσπάθεια.

Στην Ελλάδα της κρίσης, μια ολόκληρη γενιά μεγαλώνει τώρα με πολύ λιγότερες δυνατότητες παιδείας. Αυτό σημαίνει ότι πολλά παιδιά δεν ανακαλύπτουν αν έχουν κάποια κλίση στη μουσική, δεν τους δίνεται η δυνατότητα να εξερευνήσουν το ταλέντο τους, δεν έχουν πιάσει καν στα χέρια τους μουσικό όργανο!

Η Παιδεία είναι μια επένδυση για την Ειρήνη, μια επένδυση Αγάπης, μια αληθινή Ελπίδα για το αύριο!

Advertisements