Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΑΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

Οι άνθρωποι εκ γενετής έχουν την ανάγκη να ανήκουν, να είναι μέρος μιας ομάδας ατόμων που μοιράζονται τα ίδια ενδιαφέροντα, και που έρχονται μαζί για ένα κοινό σκοπό. Αυτή η ανάγκη για σύνδεση με τους άλλους είναι το πιο σημαντικό συστατικό που συμβάλλει στην ποιότητα της ανθρώπινης ζωής. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και στη μουσική.

Η υψηλότερου επιπέδου μουσική διδασκαλία, παιδαγωγική, τεχνική, δεξιοτεχνία και ερμηνεία που πραγματοποιείται σε φεστιβάλ, σεμινάρια, εργαστήρια, masterclass, camps, κλπ είναι πάντοτε ομαδική. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό? Διότι η μουσική είναι μια διαδραστική και βιωματική τέχνη που πραγματώνεται καλύτερα σε ένα κοινωνικό πλαίσιο όπου δημιουργείται μια πρωτόγνωρη ηλεκτρισμενη ατμόσφαιρα από την ανταλλαγή τεράστιων όγκων πληροφοριών, ιδεών, απόψεων, τεχνικής, συναισθημάτων, επικοινωνίας και εμπειριών.

Έτσι, ερασιτέχνες, επαγγελματίες, μαθητές, φοιτητές, δάσκαλοι, καθηγητές, σολίστ, μουσικόφιλοι, γονείς, κηδεμόνες, ακροατήριο κλπ έχουν την ευκαιρία να ακούν τους άλλους, να αναλύουν το παίξιμο τους, να μαθαίνουν από τα λάθη και τις επιτυχίες τους, να ακούν πράγματα που δεν είχαν φανταστεί ποτέ ακούγοντας ή μελετώντας απομονωμένοι.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s