ΚΕΜΑ – ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Δε θα βάλουμε τα παιδιά σας σε τμήματα θεωρίας με 8+ άλλα παιδιά, όπου θα χαθούν μέσα στο πλήθος, δε θα φτιάξουν ποτέ το αυτί τους και τη φωνή τους και θα τους δημιουργηθούν κενά για τα οποία θα πρέπει να φτύσουν αίμα για να καλύψουν.

Δε θα διδάξουμε στα παιδιά σας με βιβλία που κυκλοφόρησαν πρίν από δεκάδες χρόνια και έχουν απορριφθεί συστηματικά σε όλον τον κόσμο.

Δε θα φτάσουμε τα παιδιά σας με το ζόρι σε ψεύτικα πτυχία θεωρητικών και οργάνων μόνο και μόνο για να εισπράξουμε τα αυξημένα δίδακτρα και τα εξέταστρα, δημιουργώντας έτσι ακόμη περισσότερους πτυχιούχους που δεν έχουν καμία όρεξη να ασχοληθούν ξανά με το αντικείμενό που “σπούδασαν”.

Δε θα πιέσουμε τα παιδιά σας να ασχοληθούν αποκλειστικά με την κλασική μουσική επειδή εκεί θα εισπραχθούν τα περισσότερα χρήματα (αφού από εκεί δίνονται τα μοναδικά πτυχία που αναγνωρίζονται στην Ελλάδα), με συνηθέστερο αποτέλεσμα τα παιδιά να εγκαταλείπουν τις σπουδές τους πρόωρα και ακόμη χειρότερα να αποκτούν απέχθεια για έναν από τους ομορφότερους και σπουδαιότερους μουσικούς κόσμους.

Δεν έχουμε διδάσκοντες θεωρητικών που δεν παίζουν μουσική, ούτε διδάσκοντες οργάνων που δεν γνωρίζουν θεωρητικά.

Αναρωτηθήκατε ποτέ πού βρίσκονται όλοι αυτοί οι χιλιάδες απόφοιτοι ωδείων σε σπουδές οργάνων και ανώτερων θεωρητικών; Γιατί οι άνθρωποι που παίζουν γύρω μας, αλλά και τα διασημότερα ονόματα του χώρου στην Ελλάδα είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία ερασιτέχνες;

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s