ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΑΛΕΝΤΟ?

Πολλοί νομίζουν ότι πιάνο σπουδάζουν μόνο όσοι έχουν ταλέντο. Αλλά πόσοι γνωρίζουν τι είναι πραγματικά ταλέντο? Είναι έφεση? Κλίση? Κληρονομικό χάρισμα? Δεν είναι απολύτως τίποτα από αυτά!

Ταλέντο είναι η αγάπη, ο ενθουσιασμός, ή υπομονή, ή επιμονή, το πείσμα… να χάνεσαι την ώρα του μαθήματος… να κάνεις συνεχώς ερωτήσεις… να ζητάς συνεχώς απαντήσεις… να γκρινιάζεις στον δάσκαλο σου… να μη σου αρκεί ο χρόνος που σου δίνει… να τον τραβάς από το χέρι για να σου δείξει… να μή σηκώνεσαι απτήν καρέκλα του πιάνου ούτε με γερανό… να είσαι πάντα εκεί, να μη χάνεις ούτε μάθημα, ούτε νότα, ούτε λέξη… να θυμώνεις γιατί τον μοιράζεται με άλλους… να είσαι στο κτήριο πριν καν ανοίξει… να μην κοιτάς ποτέ το ρολόι… να εύχεσαι να ξεχάσουν να σε πάρουν οι γονείς σου… να εκπέμπεις ασυνήθιστα υψηλό ήθος, αγωγή, παιδεία, σεβασμό…

Όλα αυτά είναι ταλέντο… και όποιο παιδί τα έχει, είναι ταλαντούχο και χαρισματικό. ΌΛΑ τα παιδιά που ακούσατε απόψε είναι ταλαντούχα και χαρισματικά. ΌΛΑ έχουν ιδιαίτερες και μοναδικές δυνατότητες και ποιότητες.

ΚΑΘΕ παιδί μπορεί να φτάσει σε αυτό το επίπεδο φτάνει να το θελήσει και να έχει φυσικά και την ανάλογη υποστήριξη από εσάς τους γονείς και κηδεμόνες.

Οι γονείς που έχουν ταλαντούχα και χαρισματικά παιδιά έχουν ένα τεράστιο πλεονέκτημα, αλλά ταυτόχρονα και μια τεράστια ευθύνη: να υποστηρίζουν καθημερινά και στο έπακρο το δύσκολο αλλά λαμπρό δρόμο που επέλεξε το παιδί τους.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s