ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ-ΟΡΑΜΑ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ονομάζομαι Κοσμάς Λαπατάς και είμαι Παιδαγωγός Πιάνου.

Σπούδασα Κλασσικό και Μοντέρνο Πιάνο, Ωδική, Αρμονία, Αντίστιξη, Φυγή, Μουσικολογία, Μουσικοθεραπεία, Μουσική Τεχνολογία, Μουσική Παραγωγή και Σύνθεση με Υπολογιστές δίπλα σε διεθνούς φήμης παιδαγωγούς των Τζούλιαρντ, Μπέρκλυ, Ιντιάνα, Πρίνστον, Μοτσαρτέουμ, Γκίλντχωλ, Γκνέσιν, Βασιλικής Ακαδημίας, Βασιλικού Κολεγίου και Ελληνικού ωδείου.

Οι μουσικές μου σπουδές ανέρχονται συνολικά στα 22 χρόνια, ενώ η διδακτική μου εμπειρία είναι 23 χρόνια.

Έχω βραβευτεί από το Υπουργείο Πολιτισμού, το Πανεπιστήμιο Τεχνών της Καλιφόρνιας, την ΕΚΨΨΥ και το Classic FM μεταξύ άλλων.

Έχω λάβει εγκωμιαστικές κριτικές για τη διδασκαλία μου

Από το 1995 έχω αφιερωθεί αποκλειστικά στηΝ ατομική και ομαδική διδασκαλία πιάνου σε προνήπια, νήπια, παιδιά, έφηβους και ενήλίκες.

Έχω διδάξει πιάνο σε πάνω από 300 μαθητές, αριθμός εξωπραγματικός για τα Ελληνικά δεδομένα.

Έχω διδάξει σε ωδεία, μουσικές σχολές, δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, κολλέγια, οικοτροφεία, ορφανοτροφεία και μονάδες υγείας.

Έχω διδάξει πολλά παιδιά διασήμων από το χώρο της τέχνης, του αθλητισμού, της ναυτιλίας, της δημοσιογραφίας, της ιατρικής, της νομικής, των εκδόσεων και των επιχειρήσεων, αλλά και άπορα και ορφανά παιδιά, εντελώς αφιλοκερδώς.

Έχω εργαστεί με ευαίσθητες ομάδες, άπορα και ορφανά παιδιά και εφήβους με μαθησιακές, ψυχολογικές, ψυχιατρικές, ψυχοκινητικές και συναισθηματικές διαταραχές, δυσκολίες κοινωνικοποίησης, προβλήματα λόγου, ομιλίας, φωνής, δυσλεξία, αυτισμό, asperger και νοητική υστέρηση.

Μαθητές μου έχουν εισαχθεί σε κορυφαία μουσικά ιδρύματα (Ωδείο Αθηνών, Βασιλική Ακαδημία, Τρίνιτι, Μπέρκλυ), σε κορυφαία πανεπιστήμια (Χάρβαρντ, Τάφτς, Χάντερ, Μπράουν, Κίνγκστον, Λήντς, Νιούκασλ, Λονδίνου, Βρυξελλών, Στρασβούργου, Μονπελιέ, Φράιμπουργκ) ενώ έχουν διακριθεί σε πτυχία, διπλώματα, διαγωνισμούς και οντισιόν.

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ-ΟΡΑΜΑ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Τα 22 χρόνια σπουδών μου δίπλα σε παγκόσμιες φυσιογνωμίες, τα 23 χρόνια διδασκαλικής μου εμπειρίας καθώς και η άνευ προηγουμένου αγάπη, πάθος και προσήλωση στη μουσική και στα παιδιά είναι η εγγύηση της δουλειάς μου.

Αυτό που με διαφοροποιεί από οποιαδήποτε άλλο εκπαιδευτικό μουσικής είναι ότι 24 ώρες το 24 ωρο ονειρεύομαι, οραματίζομαι, σκέφτομαι, σχεδιάζω, εφαρμόζω, αναθεωρώ, βελτιώνω και δοκιμάζω πως θα μεταδώσω πιο τέλεια την αγάπη, το φώς, το όνειρο, το όραμα και τη μουσική δημιουργία στα παιδιά, και πως θα μεταμορφώσω κυριολεκτικά τη ζωή τους.

Κάθε άνθρωπος είναι γεννημένος και προορισμένος για κάτι, έτσι και εμένα η ζωή μου είναι συνυφασμένη με το να διδάσκω μουσική σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες.
Θεωρώ τον εαυτό μου ευλογημένο που ο Θεός μου επέτρεψε να ασκώ το λειτούργημα για το οποίο γεννήθηκα.

Η μουσική είναι για όλους και για οποιαδήποτε ηλικία. Θέλω όλοι να έχουν ίσες ευκαιρίες στη μάθηση, να αποκτήσουν γνώσεις και φιλοδοξίες και να γίνουν ότι καλύτερο μπορούν να γίνουν.

Πιστεύω ότι κάθε μαθητής είναι σε θέση να παίξει και να δημιουργήσει μουσική. Πιστεύω στην παροχή της υψηλότερης ποιότητας της διδασκαλίας της μουσικής.

Ανεξάρτητα από την ηλικία ή το επίπεδο, κάθε μαθητής είναι μια διαφορετική προσωπικότητα με διαφορετικό στυλ μάθησης, διαφορετικά χαρίσματα, διαφορετικές δεξιότητες, διαφορετικά συμφέροντα, διαφορετικούς στόχους και διαφορετικές προκλήσεις.

Ο βασικός μου στόχος είναι πρωτίστως να μεταδώσω στους μαθητές μου την αγάπη, το πάθος, το ‘μικρόβιο’ και την ‘εμμονή’ με τη μουσική δημιουργία, και μετά να τους διδάξω πώς να παίζουν πιάνο.

Η δουλειά μου είναι να εμπνεύσω, να εμφυσήσω, να παρακινήσω, και να προκαλέσω τους μαθητές μου, ώστε να ξεπεράσουν τα προσωπικά τους όρια και να αγγίξουν τον καλύτερο εαυτό τους.

Δουλεύω σκληρά σε καθημερινή βάση, προκειμένου να εξασκήσω τις φυσικές νοητικές πνευματικές κοινωνικές και συναισθηματικές τους δεξιότητες, να διευρύνω τις γνώσεις τους και να τις ενσωματώσω στον τρόπο ζωής τους.

Τους κάνω μέτοχους στην τέχνη, ενεργούς και δραστήριους, με ομαδικό πνεύμα προκειμένου όλες οι μουσικές γνώσεις που θα αποκτήσουν στη συνέχεια να τις μεταδώσουν στους γύρω τους εμπλουτισμένες με τις δικές τους εμπειρίες ζωής.

Η διδασκαλία μου είναι μαθητο-κεντρική, κοινωνιο-κεντρική, ομαδο-συνεργατική, αλληλο-διδακτική, διερευνητική και βιωματική και επικεντρώνεται στην επικοινωνία, τη δημιουργία, την έκφρασ, ητην προοπτική, τη δυνατότητα, τη δεκτικότητα, την ενθάρρυνση, την ανάπτυξη, την εξέλιξη, τη συγκίνηση, την αισθητική, την ηθική, την αγωγή, την παιδεία και τον πολιτισμό.

Προωθώ την αλληλεπίδραση, τη συνεργασία, τη συλλογικότητα, την ομαδικότητα, την κοινωνικότητα, την προσωπικότητα, την ισότητα, την ισορροπία, τη συμμετρία, την επικοινωνία, την οργάνωση, την αυτοσυγκέντρωση, την αυτοεκτίμηση, την αυτοπεποίθηση, την κριτική σκέψη και τη θετική ενέργεια.

Ο ρόλος των μαθητών μου είναι αυτός του ερευνητή, του συνεργάτη, του πομπού και του δέκτη, ενώ ο ρόλος μου είναι αυτός του συμβούλου, του καθοδηγητή, του εμψυχωτή και του μέντορα.

Σε όλα αυτά προσθέτω τις αμετακίνητες παιδαγωγικές αρχές μου που είναι η ανιδιοτελής αγάπη, το ήθος, η αμέριστη αφοσίωση και δέσμευση.

Facebook: http://www.facebook.com/klapatas
Google+: http://plus.google.com/+KosmasLapatas
Hello Stage: http://www.hellostage.com/klapatas
Instagram: http://www.instagram.com/klapatas
LinkedIn: http://www.linkedin.com/in/klapatas
Music Education: http://elink.io/p/music-education
Official Web: http://klapatas.weebly.com
Piano Blog: http://elink.io/p/the-piano-blog
Piano Lessons: http://pianolessons.strikingly.com
Piano Pedagogy: https://klapatas.wordpress.com
Piano Schools: http://www.facebook.com/klp2013
Twitter: http://twitter.com/klapatas
YouTube: http://www.youtube.com/kosmaslapatas

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s