ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ & ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Παρακμή:
Γονείς στέλνουν τα παιδιά τους στην τηλεόραση για μουσική “εκπαίδευση”

Ο σύγχρονος “Κρόνος” που τρώει τα παιδιά του!

Η “αναβάθμιση” της μουσικής εκπαίδευσης σε βιομηχανία θεάματος προβάλλεται μπροστά στις οθόνες μας κάθε Κυριακή βράδυ.

Δυστυχώς οι γονείς σταμάτησαν να σκέπτονται να κρίνουν, να διαχωρίζουν και ξεκίνησαν να στέλνουν τα παιδία τους σε μουσικά τηλεοπτικά σχολεία.

Στη χώρα που γέννησε τις επιστήμες στις οποίες στηρίχτηκε ο παγκόσμιος πολιτισμός, σε αυτόν τον τόπο οι γονείς στέλνουν τα παιδιά τους σε μία βιομηχανία σταρ!

Ένα σχολείο λοιπόν με κάμερες φώτα και σελέμπριτις δημιουργεί στους μικρούς μαθητές μία αναίτια δόξα, μία αδιαχείριστη φήμη.

Επηρεασμένα και μπερδεμένα τα παιδιά διαλέγουν το δρόμο με τα λαμπάκια τις καλλονές και την “επιτυχία” χωρίς κόπο!

Εάν δεν έχεις περάσει από τα φώτα της δημοσιότητας (χωρίς κάποιο ιδιαίτερο προσόν) θα μείνεις άσημος και αδιάφορος για την Ελληνική κοινωνία …αυτό το μήνυμα προσπαθούν να μας περάσουν χρόνια τώρα με τέτοιου περιεχόμενου εκπομπές, μόνο που τώρα στόχευσαν στα παιδιά μας!

Οι δάσκαλοι που πλαισιώνουν την ομάδα των κριτών δεν θα μπορούσαν να ήταν άλλοι από αυτούς που τόσα χρόνια “σκοτώνουν” το Ελληνικό τραγούδι.

Ξεθαμμένοι από το χρονοντούλαπο του Ελληνικού λαϊκού-μοντέρνου τραγουδιού, έχοντας στο βιογραφικό τους, τραγούδια, της μιας χρήσης.

Δημιουργοί, αοιδοί εκατοντάδων ασμάτων ερμηνευμένων πάνω σε πίστες μπουζουκιών.

Οι ανυποψίαστοι γονείς στέλνουν τα παιδιά τους για εκπαίδευση σε τηλεοπτικά πλατό χωρίς να γνωρίζουν τους κινδύνους που εγκυμονεί μια τηλεοπτική προβολή!

Το όνειρο των μαθητών θα κρατήσει για λίγο και η ευκαιρία μάθησης θα είναι εικονική.

Μετά το πέρας της εκπομπής οι μαθητές που προσπάθησαν θα πεταχτούν στα σκουπίδια, έχοντας αποκομίσει το μικρόβιο του “ψώνιου”, γιατί σε τόσο μικρή ηλικία η διαχείριση τόσο μεγάλης δημοσιότητας είναι αδύνατη, θα έχουν γίνει σημαντικοί χωρίς να ξέρουν και οι ίδιοι το λόγο!

Θα σταθώ στα λόγια ενός κοριτσιού που συμμετέχει στο διαγωνισμό, όταν ερωτήθηκε από τον δημοσιογράφο τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις: “Θέλω να γίνω τραγουδίστρια. Όνειρο μου να γίνω διάσημη”.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι το να γίνεις διάσημος είναι ένα επίτευγμα σφηνωμένο καλά στο υποσυνείδητο των παιδιών!

Αν θέλουν οι γονείς να καμαρώνουν για την σταδιοδρομία των παιδιών τους θα πρέπει να οραματίζονται δημιουργικούς τρόπους διδασκαλίας για την ενάρετη διαπαιδαγώγηση τους.

Δια μέσου των μουσικών σχολείων, ωδείων κάτω από τα φώτα μίας εκπαιδευτικής αίθουσας οι μαθητές μπορούν σε επαρκή χρόνο να αποκτήσουν μουσικές γνώσεις και αργότερα όταν είναι ικανά να κρίνουν τον σημερινό ρόλο του τραγουδιστή να εξελιχτούν αν θέλουν από μόνα τους σε αναλώσιμους αοιδούς!

Εγκληματούν οι γονείς των παιδιών παίρνοντας απόφαση να στείλουν τα παιδιά τους στους ταλεντοφάγους!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s