ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΡΓΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΕΞΥΠΝΟΤΕΡΑ

Έχουμε παρατηρήσει ότι οι περισσότεροι γονείς όταν τα παιδιά τους είναι μικρά τα στέλνουν να μάθουν να παίζουν μουσικά όργανα.

Μέχρι πριν βρούμε, όμως, την έρευνα που βρήκαμε, νομίζαμε πως το κάνουν απλά για να ασχολούνται με κάτι τα παιδιά τους ή για να τα κάνουν πιο κοινωνικά και ευαίσθητα!

Δεν ξέραμε ότι τα παιδιά που ασχολούνται με την μάθηση μουσικών οργάνων αναπτύσσουν πιο γρήγορα και σωστά τον εγκέφαλό τους, άρα γίνονται πιο έξυπνα!

Τώρα, όμως, που το μάθαμε σίγουρα όταν θα κάνουμε παιδιά θα τα στείλουμε και εμείς να μάθουν μουσική!

Σύμφωνα, λοιπόν, με έρευνα που διεξήχθη από το Beijing Normal University και τους υπεύθυνους Κινέζους ερευνητές, ερευνητές αποδείχτηκε πως τα παιδιά που αγαπούν τα μουσικά όργανα και ασχολούνται με την εκμάθηση τους γίνονται εξυπνότερα!

Συγκεκριμένα, το IQ τους αυξάνεται κατά πολλές μονάδες ενώ, στην υπόλοιπη ζωή τους είναι πολύ εύκολο να συνεχίσουν την μελέτη και να αγαπήσουν τις ξένες γλώσσες!

Στην έρευνα συμμετείχαν 200 ενήλικες ( 19-21) που μερικοί από αυτούς είχαν παρακολουθήσει έστω ένα χρόνο μαθήματα μουσικής (όταν ήταν παιδιά) ενώ, άλλοι δεν είχαν παρακολουθήσει καθόλου.

Οι επιστήμονες σύγκριναν τα αποτελέσματα των μελετών τους και έτσι επιβεβαίωσαν τα οφέλη που παρουσιάζουν τα μουσικά όργανα αλλά και γενικότερα η μουσική στα παιδιά και στην προσωπικότητά τους!

Θα αρνηθείς, λοιπόν, από την μικρή Ηρώ ή τον μικρό Γρηγοράκη να μάθει πιάνο ή κιθάρα ή ντραμς; Μάλλον όχι!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s