ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ & ΠΑΙΔΙ

Πιστεύω ότι η κλασική μουσική θα πρέπει να διδάσκεται σε όλους, χωρίς εξαίρεση.

Η Κλασική Μουσική συνδέει τα παιδιά με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον και τους δίνει κάτι για το οποίο να είναι υπερήφανοι.

Όλα τα παιδιά πρέπει να είναι σε θέση να κατανοήσουν και να εκτιμήσουν τη μουσική και τη σημασία της στη ζωή τους.

Ο σκοπός της Κλασικής Μουσικής εκπαίδευσης είναι να διδάξει μια παγκόσμια γλώσσα για τα παιδιά που θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν οπουδήποτε και για το υπόλοιπο της ζωής τους.

Η Κλασική μουσική είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για κάθε παιδί. Αυξάνει τη συγκέντρωσή τους και την αυτο-πειθαρχία και επίσης βελτιώνει την γενική ακουστική και τις κοινωνικές τους δεξιότητες.

Η Κλασική μουσική έχει μια τεράστια οργανωτική ποιότητα στον εγκέφαλο και βοηθά στην ανάπτυξη της μνήμης, στο συναίσθημα και στη διάθεση.

Τα παιδιά που εμπλέκονται στην κλασική μουσική έχουν δυνατά μυαλά και είναι λιγότερο πιθανό να υποστούν πνευματική εξασθένηση.

Ένα πολυφωνικό όργανο -όπως το πιάνο- βελτιώνει την ικανότητά τους να εντοπίσουν τα λάθη και να τα διορθώσουν γρήγορα.

Παιδιά που παίζουν πιάνο έχουν σημαντικά υψηλότερη χωρική και συναισθηματική νοημοσύνη.

Η Κλασική Μουσική δίνει σε ένα παιδί αυξημένες δεξιότητες σε τομείς όπως τα μαθηματικά και οι επιστήμες.

Παιδιά, έφηβοι και ενήλικες που είχαν κλασική μουσική παιδεία, είχαν αυξημένες τις δεξιότητες εκτελεστικής λειτουργίας. Αυτό περιλαμβάνει τις διανοητικές διαδικασίες που επιτρέπουν στο μυαλό να σχεδιάζει, να εστιάζει την προσοχή, να θυμάται οδηγίες και να εκτελεί επιτυχώς πολλαπλές εργασίες.

Η Κλασική Μουσική εκπαίδευση επιτρέπει την αύξηση της απόδοσης και των γνωστικών λειτουργιών. Κάνει κάθε ανθρώπινο ον να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά από μια γνωστική προοπτική, που σημαίνει ότι οι εγκέφαλοι των μουσικών μαθαίνουν πιο γρήγορα, υπερέχουν σε πιο σύνθετα θέματα και σκέφτονται πιο δημιουργικά και λύνουν πιο γρήγορα προβλήματα.

Όσοι έχουν Κλασική Μουσική παιδεία είναι πιο διορατικοί από τους άλλους όταν ακούνε μουσική, παρατηρώντας τις αποχρώσεις και περιπλοκές που εμπλέκονται ανάλογα με το ρεπερτόριο.

Η Κλασική Μουσική πηγαίνει στον δεξιό εγκέφαλο και διεγείρει συναισθήματα, επιτρέποντας στους ανθρώπους να αισθάνονται τα ίδια πράγματα.

Η Κλασική Μουσική στα σχολεία είναι άκρως απαραίτητη, επειδή βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν δεξιότητες, όπως η διαχείριση του χρόνου, η επικοινωνία, η υπομονή, και η επιμονή.

Ως καλλιτέχνης-διδάσκαλος έχω ως πρωταρχικό μέλημα να εμπνεύσω, να εμφυσήσω και να μεταδώσω στους μαθητές μου ότι καλύτερο έχει να προσφέρει η κλασσική μουσική στη διάνοια και στην ψυχή τους.

ΚΟΣΜΑΣ ΛΑΠΑΤΑΣ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s