ΠΙΑΝΟ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ

ΚΟΣΜΑΣ ΛΑΠΑΤΑΣ

Το πιάνο, με τις πολυφωνικές του δυνατότητες, το εξαιρετικά πλούσιο ρεπερτόριο και την ευρεία συμμετοχή σε σύνολα μουσικής δωματίου, αλλά και ως όργανο συνοδείας κατέχει ξεχωριστή θέση ανάμεσα στα όργανα της κλασικής μουσικής και τοποθετείται στην κορυφή των προτιμήσεων των παιδιών.

Ταυτόχρονα, επιτελεί κομβικό ρόλο στην εξέλιξη τους, λειτουργώντας ως αναντικατάστατο εργαλείο για την κατανόηση της γλώσσας της μουσικής και την ανάπτυξη των ακουστικών δεξιοτήτων τους.

Η εκμάθηση του πιάνου έρχεται να καλύψει ουσιαστικά κενά που αφήνουν η σχολική εκπαίδευση και οι σύγχρονες συνθήκες ζωής στην σφαιρική ανάπτυξη της προσωπικότητας του ατόμου.

Μοιράζομαι, συνεργάζομαι, εμπιστεύομαι, επιμένω, αυτές είναι οι λέξεις-κλειδιά για την επιτυχή εκμάθηση του οργάνου και ταυτόχρονα οι πνευματικές και ψυχικές δεξιότητες που αναπτύσσει το παιδί μέσα από αυτήν τη διαδικασία.

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι ο απαραίτητος για την ερμηνεία του πιάνου συντονισμός μυαλού, σώματος και ψυχής προσφέρει πλεονεκτήματα στην ανάπτυξη του εγκεφάλου, ενισχύει τον βαθμό συγκέντρωσης, τις μνημονικές…

View original post 45 more words

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s