ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΥΦΥΙΑ

ΚΟΣΜΑΣ ΛΑΠΑΤΑΣ

«Από όλα τα δώρα με τα οποία μπορεί ένα άτομο να είναι προικισμένο κανένα δεν αναδύεται νωρίτερα από το μουσικό ταλέντο.» (Gardner, 1983).

Ο Leonard Bernstein είχε σίγουρα πολύ ταλέντο και ο Mozart είχε ακόμα περισσότερο. Τα είδη μουσικών ικανοτήτων όταν εμφανίζονται σε εξαιρετικά ταλαντούχα μικρά παιδιά, (που συνήθως τα ονομάζουμε «παιδιά θαύματα) μπορεί να περιλαμβάνουν το να παίζουν μια σουίτα του Bach για σόλο βιολί με τεχνική αρτιότητα αλλά και με το ανάλογο συναίσθημα, να μπορούν να τραγουδήσουν μια άρια από όπερα του Mozart αφού την ακούσουν μόνο μια φορά ή να παίζουν στο πιάνο ένα απλό μινουέτο που έχουν συνθέσει μόνα τους.  

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία από μουσικές ικανότητες και δυνατότητες που έχουν βρεθεί στον ανθρώπινο πληθυσμό και πολλοί τρόποι με τους οποίους οι άνθρωποι «συναντούν» τη μουσική , μέσω των αισθήσεων, μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης κλπ. Αυτές οι ικανότητες μπορούν να φανερωθούν με διάφορους τρόπους μέσω του τραγουδιού, μέσω της ενασχόλησης με κάποιο μουσικό όργανο, μέσω της αναγνώρισης των μουσικών…

View original post 344 more words

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s