ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΜΟΥΣΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ

Μας κάνει πιο έξυπνους
Πλήθος έρευνες έχουν γίνει για τις επιδράσεις της μουσικής στον εγκέφαλο. Οι επιστήμονες λένε πως τα παιδιά που παίζουν κάποιο μουσικό όργανο, τα πάνε καλύτερα στο σχολείο από κείνα που δεν έχουν επαφή με τη μουσική. Πρόσφατες έρευνες μάλιστα δείχνουν πως η επαφή με τη μουσική μπορεί να επισπεύσει την ηλικία στην οποία το παιδί θ’ αρχίσει να διαβάζει, να αυξήσει το δείκτη νοημοσύνης του, καθώς και την ανάπτυξη συγκεκριμένων περιοχών του εγκεφάλου. Οι ενήλικες μπορούν επίσης να ωφεληθούν πάρα πολύ από την εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου, γιατί βοηθάει το μυαλό τους να είναι σε εγρήγορση και να παραμένουν δραστήριοι και τους βοηθάει να έχουν ισχυρότερη μνήμη.

Διδάσκει πειθαρχία
Το να μάθει κανείς να παίζει ένα μουσικό όργανο είναι σα να μαθαίνει μια ξένη γλώσσα και μπορεί να φαίνεται δύσκολο μερικές φορές. Ένα απ’ τα χαρίσματα που αναπτύσσουν όσοι ασχολούνται με τη μουσική είναι η πειθαρχία. Πρέπει να έχει κανείς πειθαρχία, για να καταφέρει να παίζει καλά ένα μουσικό όργανο. Πρέπει να βρίσκει χρόνο (κάθε μέρα κατά το δυνατόν) για να κάνει εξάσκηση, εξάσκηση, εξάσκηση.

Μειώνει το στρες
Όλοι έχουμε μέρες που είμαστε τόσο αγχωμένοι και στρεσαρισμένοι, που θέλουμε να αποδράσουμε για λίγο απ’ όλα αυτά. Έχετε ποτέ παρατηρήσει πως όταν ακούτε απαλή, χαλαρωτική μουσική, αισθάνεστε πιο ήρεμοι και χαλαροί; Το να παίζετε ένα μουσικό όργανο μπορεί να καταφέρει το ίδιο κι ακόμα περισσότερο. Η μουσική είναι μια από τις απλές χαρές της ζωής. Βοηθάει το μυαλό να γαληνεύει!

Δίνει αίσθημα επιτυχίας
Αν είστε αρχάριος που μαθαίνει να παίζει το πρώτο του μουσικό κομμάτι, ίσως στην αρχή να σας φαίνεται απογοητευτικό. Μόλις όμως καταφέρετε και το παίξετε σωστά, η ικανοποίηση που θα νιώσετε είναι ανεκτίμητη. Ανεξάρτητα απ’ το αν πρόκειται για ένα μικρό, απλό κομματάκι, στην πραγματικότητα ποτέ δε θα ξεχάσετε το πρώτο κομμάτι που μάθατε να παίζετε. Είστε ένα βήμα πιο κοντά προς το στόχο σας κι αυτό είναι κάτι που αναμφισβήτητα θα σας κάνει να νιώσετε υπερήφανοι.

Advertisements

One thought on “ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΜΟΥΣΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s