ΤΟΜΕΙΣ ΚΛΑΣΣΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
Η Κλασική Μουσική χωρίζεται σε ενόργανη και φωνητική ενώ περιλαμβάνει και το τομέα των Ανώτερων Θεωρητικών. Οι σπουδές στα διάφορα όργανα και στη μονωδία φέρνουν τους σπουδαστές σε επαφή με τα σπουδαία έργα των συνθετών της λόγιας μουσικής και αναπτύσσουν την ικανότητα τους να μπορούν να τα εκτελέσουν ενώ η θεωρητική κατάρτιση επιτρέπει να εμβαθύνουν στην κατανόηση τους.

ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
Τα μαθήματα των οργάνων είναι ατομικά ενώ ανοιχτά μαθήματα, συναυλίες και συμμετοχή σε μουσικά σύνολα, προάγουν τη δημιουργία γνώσης ενώ η δυναμική της ομάδας ενισχύει το παιδί στην ατομική του πορεία. Ο συνδυασμός ατομικής προσπάθειας και ομαδικής δράσης είναι ζωτικής σημασίας για την πλήρη ανάπτυξη των νέων μουσικών.

ΦΩΝΗΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
Στη φωνητική μουσική οι σπουδαστές μελετούν την τεχνική και το ρεπερτόριο της Όπερας, του Ορατορίου, το Lied, καθώς και τραγούδια κλασικά αλλά και νεότερα όπως έντεχνα και μιούζικαλ. Η ανθρώπινη φωνή, το τελειότερο μουσικό όργανο, στέκεται στο κέντρο της προσωπικής έκφρασης του ατόμου. Είτε τραγουδώντας είτε μιλώντας, η ένταση, η χροιά και οι διακυμάνσεις της μεταφέρουν προς το ακροατήριο με μοναδική πληρότητα το μήνυμα του τραγουδιστή/ομιλητή, αποδίδοντας πολύ περισσότερα από όσα ο ίδιος ο λόγος εκφράζει.

ΑΝΩΤΕΡΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ
Ο τομέας των ανώτερων θεωρητικών είναι ένα σημαντικό στήριγμα των μουσικών σπουδών. Ο σπουδαστής της ενόργανης ή φωνητικής μουσικής έχει, ήδη, αποκτήσει βασικές γνώσεις στο θεωρητικό πεδίο της μουσικής, μέσα από τα υποχρεωτικά θεωρητικά μαθήματα, δηλαδή το σολφέζ, τη θεωρία και την αρμονία. Η συνέχεια, για όσους σπουδαστές το επιθυμούν, είναι η περαιτέρω μελέτη των θεωρητικών σε ανώτερο επίπεδο. Μαθήματα, όπως ανάπτυξη ακουστικής ικανότητας, εναρμόνιση στο πιάνο, μορφολογία, οργανογνωσία, μουσική τεχνολογία, ενορχήστρωση, συνδυάζονται με ανάλυση και ακρόαση έργων της μουσικής φιλολογίας και δίνουν άρτια θεωρητική εκπαίδευση στους σπουδαστές μας.

Advertisements

One thought on “ΤΟΜΕΙΣ ΚΛΑΣΣΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s