ΜΟΥΣΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Πιστεύω ότι η Κλασική Μουσική θα πρέπει να διδάσκεται σε όλους, χωρίς εξαίρεση. Ο σκοπός της μουσικής εκπαίδευσης είναι να διδάξει μια παγκόσμια γλώσσα στους μαθητές οι οποίοι θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν, οποτεδήποτε, οπουδήποτε, και για το υπόλοιπο της ζωής τους.

Η Κλασική Μουσική ενώνει τα παιδιά με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον και τους δίνει κάτι για το οποίο να είναι υπερήφανοι. Όλα τα παιδιά πρέπει να είναι σε θέση να κατανοήσουν και να εκτιμήσουν τη μουσική και τη σημασία της στη ζωή τους.

Η Κλασική Μουσική είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για κάθε παιδί. Αυξάνει τη συγκέντρωσή και την αυτο-πειθαρχία του και επίσης βελτιώνει την γενική ακουστική και τις κοινωνική του δεξιότητα. Δημιουργεί επίσης μια τεράστια οργανωτική ποιότητα στον εγκέφαλο και βοηθά στην ανάπτυξη της μνήμης, του συναισθήματος και της διάθεσης.

Η Κλασική μουσική στα σχολεία είναι απαραίτητη, επειδή βοηθά τους μαθητές να αναπτύξουν δεξιότητες, όπως η διαχείριση του χρόνου, η επικοινωνία, η υπομονή και η επιμονή. Τα παιδιά που εμπλέκονται στην κλασική μουσική έχουν αυξημένο δείκτη χωρικής και συναισθηματικής νοημοσύνης και είναι λιγότερο πιθανό να υποστούν μια πνευματική ή σωματική εξασθένηση. Μαθαίνοντας ένα όργανο -όπως το πιάνο- βελτιώνει την ικανότητά τους να πάρουν γρήγορες αποφάσεις και να διορθώσουν γρήγορα τα λάθη τους.

Παρόλο που δεν μπορεί κάθε παιδί να εξελιχθεί σε μουσική ιδιοφυία, ωστόσο κάθε παιδί έχει τη δυνατότητα να επωφεληθεί σε όλα τα ανωτέρω από την Κλασική Μουσική. Σαν μουσικο-παιδαγωγός, έχω ως πρωταρχικό μέλημα να δώσω στους μαθητές ωδείων, σχολείων, κολλεγίων και μουσικών σχολών το καλύτερο που μπορεί να προσφέρει η Κλασική Μουσική, μεγιστοποιώντας τις ικανότητες και τα ιδιαίτερα χαρίσματα κάθε παιδιού ξεχωριστά.

Με την υποστήριξη του μουσικο-εκπαιδευτικού μου έργου, εξασφαλίζετε την παροχή υψηλής ποιότητας οργάνων (πιάνο), καθώς και υψηλής ποιότητας μουσικά βιβλία.

Advertisements

One thought on “ΜΟΥΣΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s