Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

Η μουσική είναι καλή για την υγεία μας!

Η μουσική παίζει σημαντικό ρόλο στην καθημερινή ζωή μας. Μπορεί να είναι συναρπαστική ή ήρεμη, χαρούμενη ή οδυνηρή, μπορεί να ανακατεύει τις αναμνήσεις και τα συναισθήματά μας, βοηθώντας μας να εκφραστούν και να επικοινωνήσουν με τους άλλους. Συχνά δεν έχουμε επίγνωση του πώς είμαστε επηρεασμένοι από τη μουσική.

Η μουσική είναι καλή για τον εγκέφαλό μας, μας κάνει πιο έξυπνους. Η μουσική είναι υπέροχη για το σώμα μας, μας κάνει να κινούμαστε. Η μουσική προκαλεί συναισθήματα, μας βάζει σε μια καλή διάθεση. Ο καθένας είναι μουσική. Ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει τη δύναμη της μουσικής, επιλέγοντας μια μουσική, ένα μουσικό όργανο ή ένα τραγούδι.

Μουσικοθεραπεία

Μουσικοθεραπεία είναι η επιστήμη που χρησιμοποιώντας τις ιδιότητες των μουσικών συστατικών (ρυθμό, μελωδία, τονικότητα) παρέχει ένα μέσο που αφορά σε θεραπευτική σχέση. Στη μουσικοθεραπεία, οι άνθρωποι εργάζονται με ένα ευρύ φάσμα των διαθέσιμων οργάνων και τις φωνές τους για να δημιουργήσουν μια μουσική γλώσσα που αντανακλά την ψυχική και σωματική τους κατάσταση. Αυτό τους δίνει τη δυνατότητα να χτίσουν τις συνδέσεις με τον εσωτερικό τους κόσμο και με τους άλλους γύρω τους.

Ο Μουσικοθεραπευτής υποστηρίζει την επικοινωνία του ανθρώπου με συνδυασμό αυτοσχέδιων ή προ-ηχογραφημένων μουσικών με σκοπό να ακούσει, να κινηθεί, να τραγουδήσει ή να μιλήσει σε ατομικές ή ομαδικές.

Ο Μουσικοθεραπευτής συνεργαζεται με ένα ευρύ φάσμα των ομάδων, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, ενηλίκων με μαθησιακές δυσκολίες, αυτισμό ή διαταραχές συμπεριφοράς, ενήλικων με κατάθλιψη ή τραύμα και το άγχος, και ενήλικων μεγαλύτερης ηλικίας με νόσο του Πάρκινσον ή τη νόσο του Alzheimer.

Στην Ευρώπη τα περισσότερα από 5000 μουσικοθεραπευτές εργάζονται σε ιδρύματα υγείας ή οι ιδιωτικές πρακτικές.

Advertisements

One thought on “Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s