Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΑΣ ΔΩΡΟ

Εάν οι γονείς σας, σας υπέβαλλαν μαθήματα μουσικής ως παιδί, τότε η επιστήμη αποδεικνύει οτι Είχαν δίκιο.  Αποδεικνύεται ότι όλες αυτές οι ατελείωτες ασκήσεις και κλίμακες έχουν  απίστευτες επιπτώσεις στο μυαλό μας.

Μια απίστευτα ολοκληρωμένη μελέτη, από την γερμανική Panel το 2013, έδειξε ξεκάθαρα ότι: “Η μουσική βελτιώνει τις γνωστικές και μη γνωστικές δεξιοτήτων περισσότερο από το διπλάσιο από οτι ο αθλητισμός, το θέατρο και ο χορός. ”  Η μελέτη διαπίστωσε ότι τα παιδιά που παίρνουν μαθήματα μουσικής »έχουν πολύ καλύτερες γνωστικές δεξιότητες και είναι πιο ευσυνείδητοι, ανοιχτοί και φιλόδοξοι.”  Και αυτό είναι μόνο η αρχή.

Η λίστα που ακολουθεί είναι ένα δείγμα του τεράστιου όγκου από τα νευρολογικά οφέλη που προσφέρουν τα μαθήματα μουσικής.  Λαμβάνοντας υπόψη αυτή την τεράστια ποικιλομορφία, είναι απαράδεκτο ότι εξακολουθούν να υπάρχουν παιδιά σε αυτή τη χώρα οι οποίοι δεν λαμβάνουν υψηλής ποιότητας μουσική εκπαίδευση στα σχολεία τους.  Κάθε παιδί θα πρέπει να έχει την ίδια ευκαιρία να επιτύχει.

Συγκεκριμένα αποδείχτηκε επιστημονικά οτι, Η ΜΟΥΣΙΚΗ

Βελτιώνει την ανάγνωση και τις λεκτικές δεξιότητες.
 
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Northwestern διαπίστωσαν ότι πέντε δεξιότητες αποτελούν τη βάση απόκτησης της γλώσσας: “. φωνολογική επίγνωση, αντίληψη ομιλίας σε θόρυβο,  αντίληψη του ρυθμού, ακουστική μνήμη  και ικανότητα μάθησης”  Μέσα από την εξέταση μιας σειράς διαχρονικών μελετών, ανακάλυψαν ότι ο καθένας έχει αυτές τις δεξιότητες φτάνει να ασκείται με μαθήματα μουσικής ώστε να τις ενισχύσει. Τα παιδιά με μουσική εκπαίδευση, παράλληλα με την κατάρτιση, είχαν πολύ καλύτερες επιδόσεις από εκείνους που έλαβαν άλλες μορφές τέχνης – όπως η ζωγραφική ή άλλες εικαστικές τέχνες-.

βελτιώνει τη μαθηματική και χωροχρονική συλλογιστική .

Η μουσική είναι βαθιά μαθηματικό χαρακτήρα.  Μαθηματικές σχέσεις καθορίζουν χρονικά διαστήματα σε κλίμακες, τη διάταξη των πλήκτρων και τις υποδιαιρέσεις του ρυθμού.  Είναι λογικό, στη συνέχεια, ότι τα παιδιά που λαμβάνουν υψηλής ποιότητας μουσική εκπαίδευση τείνουν επίσης να έχουν υψηλότερη βαθμολογία στα μαθηματικά.  Αυτό συμβαίνει λόγω των βελτιωμένων  χωροχρονικων δεξιοτητων που κερδίζουν.   αυτές οι δεξιότητες είναι ζωτικής σημασίας για την επίλυση των πολλαπλών προβλήματων που συμβαίνουν στην «αρχιτεκτονική, τη μηχανική, τα μαθηματικά, την τέχνη, τα παιχνίδια και όσους εργάζονται με ηλεκτρονικούς υπολογιστές.”

Βοηθάει τους βαθμούς σας.

ο Christopher Johnson, καθηγητής της μουσικής εκπαίδευσης και μουσικοθεραπείας στο Πανεπιστήμιο του Κάνσας, διαπίστωσε ότι «δημοτικά σχολεία με προγράμματα ανώτερης μουσικής εκπαίδευσης σημείωσαν περίπου 22% υψηλότερη στα αγγλικά και 20% υψηλότερες σε μαθηματικά βαθμολογίες στις τυποποιημένες δοκιμές σε σύγκριση σε σχολεία με μουσικά προγράμματα χαμηλής ποιότητας, που ήδη ήταν αρκετά υψηλότερα από τα σχολεία χωρίς καθόλου μουσική εκπαίδευση. ”  Κάθε χρόνο που μετρήθηκαν βαθμολογίες, οι μέσοι βαθμοί των μαθητών που επέλεξαν τη μουσική ήταν υψηλότεροι από ό, τι εκείνοι που επέλεξαν άλλες εξωσχολικές δραστηριότητες.

Ανεβάζει το IQ σας.

Παραδόξως, αν και η μουσική είναι πρωτίστως μια συναισθηματική μορφή τέχνης, η μουσική εκπαίδευση παρέχει πραγματικά μεγαλύτερα κέρδη στο ακαδημαϊκό IQ της συναισθηματικής νοημοσύνης.  Πολυάριθμες μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι οι μουσικοί διαθέτουν γενικά μεγαλύτερο IQ από τους μη-μουσικούς.

Σας βοηθάει να μάθετε ξένες γλώσσες πιο γρήγορα.
 
Τα παιδιά που αρχίζουν να μαθαίνουν μουσική νωρίς στη ζωή τους αναπτυσουν ισχυρότερες γλωσσικές ικανότητες.  Αναπτύσσουν πιο πολύπλοκες λεξιλόγια , μια πιο λεπτή κατανόηση της γραμματικής και υψηλότερο λεκτικό δείκτη νοημοσύνης .  Τα οφέλη αυτά  επηρεάζουν τη μάθηση των παιδιών στην  πρώτη τους γλώσσα, αλλά και σε κάθε γλώσσα που προσπαθούν να μάθουν στο μέλλον, και σε οποιαδήποτε ηλικία.

σας κάνει ένα καλύτερο ακροατή

Η Μουσική εκπαίδευση κάνει τους ανθρώπους πολύ πιο ευαίσθητους ακροατές, και τους βοηθάει παρά πολύ καθώς γερνούν.  οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας έχουν πρόβλημα απομονώνοντας συγκεκριμένες φωνές (ή μουσικούς τόνους) από ένα θορυβώδες φόντο. Αυτο που η ιατρική ονομάζει cocktail party problem.

επιβραδύνει τις επιπτώσεις της γήρανσης

Αλλά πέρα από την απλή ακουστική επεξεργασία, η μουσική εκπαίδευση μπορεί επίσης να βοηθήσει στην καθυστέρηση της γνωστικής εξασθένησης που σχετίζεται με τη γήρανση, ενώ θεωρείται ένας αποτελεσματικός τρόπος για να εξορκίσει την άνοια.  Μελέτες από το πανεπιστήμιο Emory δείχνουν ότι ακόμα και αν οι μουσικοί σταματήσουν να παίζουν, καθώς γερνούν, η νευρολογική αναδιάρθρωσης που συνέβη όταν ήταν παιδιά τους βοηθά να έχουν καλύτερες επιδόσεις στην οπτικοχωρική μνήμη την ταχεία νοητική επεξεργασία και την ευελιξία, με την προϋπόθεση όμως , ότι οι μουσικοί έπαιζαν για τουλάχιστον 10 χρόνια.

Ενισχύει τον κινητικό φλοιό.

Όλα τα μουσικά όργανα απαιτούν υψηλά επίπεδα δακτυλικής επιδεξιότητας και ακρίβειας.  Η μουσική εκπαίδευση λειτουργεί το κινητικό φλοιό σε απίστευτο βαθμό,  και τα οφέλη  μπορούν να εφαρμοστούν σε ένα ευρύ φάσμα και μη-μουσικών δεξιοτήτων.  Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Neuroscience, το 2013 διαπίστωσε ότι τα παιδιά που αρχίζουν να μαθαίνουν να παίζουν πριν από την ηλικία των 7 εκτελούν κινήσεις πολύ καλύτερα.  Η έκθεση σε νεαρή ηλικία δημιουργεί συνδεσιμότητα στο μεσολόβιο, το οποίο παρέχει ένα ισχυρό θεμέλιο πάνω στο οποίο αργότερα ο μηχανισμός κίνησης μπορεί να χτίσει.

βελτίωση της μνήμης εργασίας σας.

Παίζοντας μουσική επηρεάζεται σε πολυμ μεγάλο βαθμό η βραχυπρόθεσμη μνήμη.   Μια μελέτη του 2013 διαπίστωσε ότι η μουσική πρακτική έχει θετική συσχέτιση με την ικανότητα των συμμετεχόντων μνήμης εργασίας, την ταχύτητα επεξεργασίας τους και τις ικανότητες συλλογιστικής τους.  Ο William R. Klemm ισχυρίζεται ότι οι ικανότητες μνήμης των μουσικών εξαπλώνονται σε όλες τις νοητικές σφαίρες , βοηθώντας τους να θυμούνται περισσότερο περιεχόμενο από ομιλίες, διαλέξεις ή soundtracks.

βελτιωμένη μακροπρόθεσμη μνήμη σας για οπτικά ερεθίσματα.

Η Μουσική εκπαίδευση μπορεί επίσης να επηρεάσει τη μακροπρόθεσμη μνήμη, ειδικά στο οπτικό πεδίο.  Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Arlington αναφερουν ότι οι κλασικά εκπαιδευμένοι μουσικοί που έχουν παίξει περισσότερα από 15 χρόνια έχουν πολύ υψηλότερη βαθμολογία στα τεστ μακροπρόθεσμης οπτικής μνήμης.  Αυτή η αυξημένη οπτική ευαισθησία  προέρχεται από την ανάλυση απο πολύπλοκες παρτιτούρες.

Κάνει να διαχειρίζεστε καλύτερα το άγχος.

Αναλύοντας τα εγκεφαλογραφήματα των μουσικών ηλικίας 6 έως 18, οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Βερμόντ έχουν βρει τεράστια πάχυνση του φλοιού σε τομείς που είναι αρμόδιοι για την κατάθλιψη, την επιθετικότητα και την προσοχή στα προβλήματα.  Σύμφωνα με τους συντάκτες της μελέτης, η μουσική εκπαίδευση “επιταχύνει την,οργάνωση του φλοιού, την ικανότητα προσοχής, τη διαχείριση του άγχους και το συναισθηματικό έλεγχο.”

Ενισχύει την αυτοπεποίθησή και την αυτοεκτίμηση.

σε μελέτη του 2004 σε δημόσιο σχολείο του Μόντρεαλ,  Μία ομάδα έλαβε εβδομαδιαία διδασκαλία πιάνου για τρία χρόνια, ενώ μια άλλη καμία.  Όσοι έπαιξαν εβδομαδιαία σημείωσαν σημαντικά υψηλότερη αυτοεκτίμηση από εκείνους που δεν το έκαναν.  Το υψηλό επίπεδο της αυτοεκτίμησης μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να μεγαλώσουν και να αναπτυχθούν σε έναν τεράστιο αριθμό των ακαδημαϊκών και μη ακαδημαϊκών τομέων.

σας κάνει πιο δημιουργικούς

Σύμφωνα με την Εβδομάδα Εκπαίδευσης , ο Ana Pinho, νευροεπιστήμονας στο Ινστιτούτο Καρολίνσκα της Στοκχόλμης, βρήκε ότι οι μουσικοί με “μεγαλύτερη εμπειρία στην  μουσική είχαν καλύτερη και πιο στοχευμένη δραστηριότητα στις περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζεται με τη δημιουργικότητα.”  η Μουσική εκπαίδευση ενισχύει επίσης την επικοινωνία μεταξύ του δεξιού και αριστερού ημισφαιρίου του εγκεφάλου, και για αυτό οι μουσικοί βρίσκουν συχνά απροσδόκητους τρόπους να συνδυάσουν νέες πληροφορίες.

 

Advertisements

One thought on “Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΑΣ ΔΩΡΟ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s