Η ΜΕΘΟΔΟΣ Α.Κ.Ρ.Ο.Α.Σ.Ι.Σ.

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΙΑΣΗ ‘’AKROASIS’’ του ΚΟΣΜΑ ΛΑΠΑΤΑ είναι από τις πιο εξελιγμένες επιστημονικά θεραπείες στον κόσμο. Δημιουργήθηκε σε συνεργασία με κορυφαίους επιστήμονες στον τομέα της εφαρμοσμένης έρευνας για τις επιδράσεις της μουσικής στο ανθρώπινο σώμα και την ανθρώπινη ψυχή. Το πρόγραμμα ‘’AKROASIS’’ έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει να Έχετε Λιγότερο άγχος, να Ακούτε καλύτερα, να Βελτιώσετε το μυαλό σας, τον ήχο και την υγεία σας.

ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΙ ΑΚΡΟΑΣΗ

Ο εγκέφαλος είναι από μονος του μια μουσική. Η νευροεπιστήμη έχει αποδείξει -μέσω λειτουργικής απεικόνισης του εγκεφάλου- ότι όταν ακούμε μουσική, όλος σχεδόν ο εγκέφαλος λειτουργεί. Η Ακρόαση μουσικής περιλαμβάνει όχι μόνο τις ακουστικές περιοχές του εγκεφάλου, αλλά επίσης και νευρωνικά δίκτυα μεγάλης κλίμακας, συμπεριλαμβανομένου του προμετωπιαίου, κινητικού, αισθητηριακού, ακουστικού και οπτικού φλοιού, της παρεγκεφαλίδας, του ιππόκαμπου, της αμυγδαλής, του επικλινή πυρήνα, του μεσολόβιου, του αυτόνομου νευρικού σύστηματος, και του εντερικού νευρικού σύστηματος. Το ‘’AKROASIS’’ βοηθά τη διεξαγωγή της νευρικής συμφωνίας, που συνδέει τα αρχαιότερα τμήματα του εγκεφάλου με τα πιο προηγμένα.

ΝΕΥΡΟΕΠΙΣΤΗΜΗ

Έρευνα των Nina Krause, Neuroscience και Northwestern έδειξε ότι η μουσική εκπαίδευση οδηγεί σε αλλαγές σε όλο το ακουστικό σύστημα που οδηγεί σε ακουστικές προκλήσεις πέρα από την επεξεργασία της μουσικής. Αυτή η επίδραση της μουσικής εκπαίδευσης δείχνει ότι, η μουσική είναι ένας πόρος που τονώνει τον εγκέφαλο όπως η γυμναστική το σώμα. 

ΨΥΧΟΑΚΟΥΣΤΙΚΗ

Είναι η ψυχολογική μελέτη της ανθρώπινης αντίληψης του ήχου. Αυτό το επιστημονικό πεδίο ενημερώνει μεγάλο μέρος της την κατανόησή μας για τη μουσική επιπτώσεις στο μυαλό μας, το σώμα, το μυαλό και τα συναισθήματα, συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων κύριων στοιχείων της ακουστικής αντίληψης (συχνότητα, πλάτος, χρόνος, χώρος). 

Το ‘’AKROASIS’’ έχει σχεδιαστεί για να εκπαιδεύσει την ικανότητα του εγκεφάλου να αντιλαμβάνεται και να επεξεργάζεται αυτά τα θεμέλια της ακουστικής αντίληψης. Περιέχει περισσότερο βάθος, λεπτομέρεια, διάσταση, συλλαμβάνοντας τις λεπτομέρειες των αρμονικών που δίνουν μουσική, το «χρώμα του ήχου ή «χροιά» κλπ. Αυτό βελτιώνει την ικανότητα να διακρίνεται ο ήχος του κάθε οργάνου, το οποίο δίνει στον ακροατή περισσότερες ευκαιρίες να επωφεληθεί από την ακρόαση και τονίζει την αντίληψη των φυσικών χαρακτηριστικών που ενυπάρχουν στο εσωτερικό της μουσικής δομής και τις αντιθέσεις που απαιτούνται για την εκπαίδευση και τη βελτίωση της ηχητικής αντίληψης για την καλύτερη απόδοση του εγκεφάλου.

ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ

Ο εγκέφαλός αντικατοπτρίζει αυτό που αντιλαμβάνεται, αλλάζοντας ανάλογα με τις εμπειριών του. Το ‘’AKROASIS’’ εκπαιδεύει το μυαλό μέσα από την εμπειρία του να ακούτε ειδικά ηχογραφημένη μουσική, η οποία αντιστοιχεί σε ειδικά τροποποιημένες ζώνες συχνοτήτων. Οι ζώνες αυτές αντιστοιχίζονται σε περιοχές του εγκεφάλου ακριβώς όπως τα πλήκτρα στο πιάνο αντιστοιχούν σε συγκεκριμένες νότες. Αυτό ονομάζεται τονική χαρτογράφηση. Τέσσερις ζώνες παρέχουν μουσική σε όλο το φάσμα της ανθρώπινης αντίληψης του ήχου. Η κάθε ζώνη έχει ένα χρώμα: μπλε, κόκκινο, πορτοκαλί, πράσινο. Κάθε ζώνη εστιάζει σε διαφορετικές ηχητικές συχνότητες που ατομικά και συλλογικά συμβάλλουν στην υγεία του εγκεφάλου και την απόδοσή του. Τα υψηλότερα επίπεδα της εκπαίδευσης παρουσιάζονται με την ολοένα μεγαλύτερη εμπειρία ακρόασης.

Όταν κάποιος βιώνει στρες ή άγχος, το αυτί δεν μπορεί να διακρίνει εύκολα τους υψηλότερες ήχους. Αυτό οδηγεί σε μείωση της προσοχής και της ακουστικής επεξεργασίας. Ο ακροατής πρέπει να χαλαρώσει προκειμένου να λειτουργήσουν σωστά οι νευρωνικες αντιδράσεις που μεταφέρονται από το αυτί στον εγκέφαλο, με σκοπό τον έλεγχο και τη βελτίωση της λειτουργίας του μέσου ωτός που χρειαζόμαστε για την προστασία από το θόρυβο και προκειμένου να ακούμε. Το ‘’AKROASIS’’ ενισχύει την επίδραση της ακουστικής μηχανικής, προετοιμάζει τον ακροατή παρέχοντας τη σωστή ποσότητα της διέγερσης, και την αποκατάσταση της χαλάρωσης του ακροατή. Η βελτίωση της φυσικής κατάστασης του εγκεφάλου εκτός από μια θεραπευτική προσπάθεια, είναι και μια ευχάριστη και διαφωτιστική εμπειρία ακρόασης που έχει αποδειχθεί κλινικά αποτελεσματική.

Advertisements

One thought on “Η ΜΕΘΟΔΟΣ Α.Κ.Ρ.Ο.Α.Σ.Ι.Σ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s